Zingen als spiegel voor jezelf

ZangTherapie voor herstellen van balans door in contact met jezelf te komen, met je lijf, je vitaliteit en je emotionele leven.

Ik ben geregistreerd muziektherapeut en heb naast mijn bedrijf HeerlijkZingen 27 jaar in de GGZ gewerkt.
De therapie die ik als vrijgevestigde therapeut aanbied richt zich met name op het werken met de stem/ zingen, waarbij ook adem, beweging, yoga en luisteren naar muziek een plek kunnen krijgen. De therapie biedt ruimte om expressie te geven aan alles wat er is, je te laten raken, je te verbinden met jezelf en een groter geheel. Zangtherapie brengt blokkades, angsten of trauma’s aan het licht en helpt je deze los te laten. Dit brengt vrijheid, verbondenheid, vertrouwen en levensvreugde.

Wat kun je je voorstellen bij ZangTherapie
De zangtherapie biedt veel verschillende mogelijkheden en werkwijzen. Denk bv aan het (mee)zingen van liederen die je raken, aan improvisatie, stemexpressie en stembevrijding, maar ook aan het verkennen van klanken en hoe die doorwerken op lijf en emoties. Ter ondersteuning kunnen we werken met adem en beweging. Door te zingen kom je in contact met je innerlijke gevoelswereld en maak je deze hoorbaar en voelbaar. Als muziektherapeut weet ik mee te resoneren met jouw gevoelswereld en daarmee zingend te communiceren. Wat woorden vaak niet uit kunnen drukken, kan toch voelbaar worden in de muziek. Na afloop kunnen we stilstaan bij je ervaringen tijdens het zingen om meer helderheid te krijgen over je innerlijke processen en drijfveren. De nadruk ligt echter vooral op de ervaring tijdens het (samen)zingen.

Voor wie
Voor iedereen, die nieuwsgierig is naar zichzelf en gericht is op groei en ontwikkeling.
Zangtherapie kan helpen bij een negatief zelfbeeld, bij faalangst, stress- en spanningsklachten, bij problemen rondom voelen en uiten van emoties, angstklachten, burn out, depressieve gevoelens en rouw.
Je hoeft geen ervaring met zingen/ muziek te hebben om deze therapie te kunnen volgen.

Werkwijze
Allereerst hebben we een gratis oriënterend (telefonisch) gesprek. Daarna volgt een intakegesprek waarbij we ingaan op je klacht(en), je persoonlijke omstandigheden en je wensen voor de therapie. Hierna kan ik een indicatie geven over mogelijkheden, behandelduur en frequentie, en stemmen we af rondom behandeldoelen en behandelplan.

Kosten
Zowel intakegesprek als therapiesessie kosten €80 en duren 60min.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) muziektherapie onder de noemer ‘alternatieve geneeswijzen’ bij een aanvullende verzekering.
Ik ben geregistreerd muziektherapeut met registratienummer 100555 bij de Federatie Vaktherapeutische Beroepen en lid van de Nederlandse Vereniging voor Muziektherapie. AGB-Code: 90105216

Waar
De therapie geef ik in mijn thuispraktijk, Utrecht Tuinwijk.

Voorwaarden
Bij afzegging minder dan 24 uur voor het afgesproken tijdstip wordt het gehele bedrag in rekening gebracht.
Bij tijdige afmelding (meer dan 24 uur van tevoren) gaan we de therapie verplaatsen.
Afgesproken sessies die ik als therapeut af moet zeggen worden op een later tijdstip ingehaald. Lukt dat niet, dan is geen bedrag verschuldigd.

Meld je aan voor zangtherapie

Scroll naar boven