Met passie leid ik mijn koren, geef ik samenzang-events, ben ik zang- en ademcoach, muziektherapeut, yoga docent en mindfulnesstrainer.

In vogelvlucht:

  • Ik heb klassiek zang en muziektherapie gestudeerd (Conservatorium Utrecht en Hogeschool Midden Nederland).
  • Ik geef al meer dan 20 jaar zanglessen, meezing events en heel uiteenlopende workshops rondom zingen, adem en beweging.
  • Al 25 jaar werk ik als muziektherapeute in de GGZ met mensen met psychiatrische of psychische problematiek.
  • Ik beoefen al meer dan 13 jaar Ashtanga Yoga en heb in 2021 een Ashtanga Yoga opleiding afgerond.
  • Ik heb me verdiept in verschillende meditatietechnieken en geef mindfulnesstrainingen in de psychiatrie.
  • Ik heb allerlei cursussen en workshops gevolgd rondom zingen en helende stem in binnen- en buitenland (oa Chris James, Jean René Toussaint, Hagara Feinbier, Singende Krankenhäuser, stembevrijding)
  • Opleidingen energiewerk en healing bij CICO, Utrecht, 2002 – 2006
  • Opleidingen en cursussen ademwerk (oa Pranayama, Inner Axis – Max Strom, Breathwork, LiquidBreath®)
  • Ik heb me lange tijd verdiept in de TaKeTiNa ritmepedagogiek. Taketina schept een krachtige verbinding tussen beweging, ritme en stem.
  • Ik ben geboren en opgegroeid in het prachtige Zwarte Woud in Zuid Duitsland. Sinds 1991 leef ik in Nederland. Ik heb drie kinderen.

Inspiratie

Ik vind het heerlijk om mensen tot zingen te kunnen verleiden, vooral als ik ervaar hoeveel plezier, vitaliteit maar ook gemoedsrust dit op kan roepen. Door te zingen wordt de mens achter de mens zichtbaar. Het contact en de communicatie met elkaar door samen te zingen verplaatst zich naar een ander bewustzijnsniveau. Ik vind het bijzonder boeiend om steeds weer te ervaren wat voor krachten daarin verscholen liggen.

In de loop der jaren ben ik steeds meer op zoek gegaan naar verbindingen van zingen met adem en beweging. Deze zoektocht bracht me 13 jaar geleden bij yoga. Ik voel een diepe verbinding van het zingen, het gebruik van de stem, de focus en de resonantie met de yogafilosofie. Ik wil deze elementen in mijn activiteiten steeds ervaarbaar laten worden.

Zingen en ademen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik ervaar steeds meer wat een geweldig gereedschap onze adem is voor onze energiehuishouding en spanningsregulatie. Weet hebben van verschillende ademhalingstechnieken en bewustwording van de eigen adempatronen kunnen enorm helpen om weer terug in balans te komen.

Ook meditatie en mindfulness integreer ik graag in mijn lessen of therapieën. Aandachtig kunnen zijn, kunnen vertragen en verdragen zijn nodige gereedschappen voor ons welbevinden in deze tijd van actie, drukte en snelheid.

Scroll naar boven