HeerlijkZingenKoor

Ivm de coronacrisis stel ik de start van dit koor uit. Hou de website in de gaten voor de verdere plannen of meld je aan voor mijn nieuwsbrief voor de updates.

 

In navolging op de HeerlijkZingen groep van de afgelopen 10 jaar start ik in september met het HeerlijkZingenKoor. Hiermee ga ik mijn concept aanpassen met de toevoeging van opbouwen van vast repertoire. Als basis blijf ik putten uit allerlei traditionele en spirituele liederen rond de hele wereld, die we op onze eigen manier verklanken, met ruimte om te experimenteren en te improviseren.

Het is een koor zonder vaste stemgroepen, zonder bladmuziek, zonder audities, zonder prestatiedruk; altijd op zoek naar schoonheid, vrijheid, spontaniteit en openheid in het zingen en verbinding die hierdoor ontstaat. Wellicht laten we ons horen bij een passende gelegenheid, maar optredens staan niet op de voorgrond.

Vanuit welke Inspiratie en Intentie:

Eeuwenlang al komen mensen in welke cultuur dan ook bijeen om te zingen. Niet voor een zangerswedstrijd, maar puurweg om het leven te vieren. Zingen is een oeroud expressiemiddel om uiting te geven aan alles wat ons leven verrijkt.
Oeroud voelt het ook, omdat ik ervaar dat ik zingend herinnerd kan worden aan waar ik vandaan kom en waar ik onderdeel van ben. Zingend verbind ik me met mijn binnenste, mijn ziel, mijn spirit, die de verbinding legt naar het grotere geheel. Door mij volledig in te laten met de grote verscheidenheid aan liederen en gezangen uit allerlei windstreken ervaar ik dat we als mensen één zijn en dezelfde bron delen.
Ik kan in mijn eentje zingen en aan deze ervaring proeven, maar gezamenlijk in deze zin zingen maakt alles zo veel krachtiger!

Zingend voel ik dat ik meer ben dan mijn fysiek bestaan. Zingend kan ik worden opgetild uit mijn alledaagse leventje en word ik mij gewaar van een soort herinnering aan mijn afkomst en mijn thuis. Dat zich laten optillen heeft letterlijk iets zweverigs, maar brengt me gek genoeg uiteindelijk juist met beide benen op de grond. Ik vind het heerlijk om juist op deze manier aan de volheid van het leven te proeven. Een verrijking die mij vitaliteit geeft én rust, lichtheid, helderheid en liefde.

Als je hierin mee kan voelen of nieuwsgierig bent naar een dergelijke ervaring, dan is deze avond iets voor jou!

2 wekelijks op de maandagavond, 19.45u - 21.30u

 

Kosten: 'proefles' €18; 10 avonden: €160

Neem warme sokken of sloffen mee, de buitenschoenen moeten uit in de ruimte.

Ivm de 1,5m regel zullen we met afstand in een grote kring gaan zitten. De ruimte is daarvoor beperkt. Geef je op tijd op, zodat je verzekerd bent van een plek.

 

Tuinzaal in Concordia Creative Industries Building

Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht

Met de auto: Gratis parkeren op eigen parkeerterrein.
Met de trein: 20 minuten lopen vanaf Utrecht CS of met de bus

 

Verticale tabs

Datum en tijd
maandag, 6 september, 2021 - 19:45
Locatie
Tuinzaal in Concordia Creative Industries Building
Concordiastraat 68
Utrecht 3551 EM
Nederland
Kosten
proefles €18; blok van 10 avonden €160
Graag aanmelden via de mail én het bedrag overmaken op rek.nr NL41 TRIO 0338 7628 76 tnv A.U. Hauser

Reacties: 

* Mooie liederen, veel variatie, soms ook spannend: improviseren, een stukje alleen zingen - kan en durf ik dat wel? Andrea nodigt ons regelmatig op open wijze uit om even uit onze comfortzone te gaan, om net dat extra stapje te zetten. Daarbij houdt ze focus op de sfeer van de muziek. Een mede-zangeres zei laatst: 'Andrea is een vakvrouw, en daar houd ik van'. Daar sluit ik me graag bij aan. 
Marjan

* Het zingen maakt dat ik weer dichter bij mezelf kom. Erica

* Ik geniet van de zangavonden. Het laat me vrij voelen en geeft me plezier en ik ontdek wat ik aan klanken in me heb. Anneke

* Allereerst gewoon lekker zingen dan steeds een stapje verder samen zingen, alleen zingen, samen zingen en dan helemaal alleen zingen; heerlijk, bevrijdend! Jolande

* Ruben heeft een mooi stukje geschreven over onze HeerlijkZingen groep. Hier dus een mooie impressie van een van de deelnemers: http://www.vakantieanders.nl/anders-zingen/