HeerlijkZingen avond

Geen zangavonden op dit moment ivm Corona crisis. Wel sluiten we deze periode af met de vaste groep op 6 juli, buiten op de grote binnenplaats bij de locatie. Ik hoop van harte dat we in september weer op de een of andere manier live kunnen starten.

 

Wat doen we:

We zingen liederen rond de hele wereld op onze eigen manier, met ruimte om te experimenteren en te improviseren. Ook maken we klankstukken en wie wil kan je zo nu en dan de eigen melodie laten horen. Ik ben erop uit om een plek te bieden waar iedereen vrijuit kan zingen, zonder elke vorm van prestatiedruk en al te veel inspanning. Zo kun je de liederen en klankstukken op je eigen manier volop doorleven en ontstaat er prachtige muziek.

Voor wie:

Voor zangers met en zonder ervaring. Iedereen kan zich inbrengen met zijn unieke stem en krijgt een plek in het geheel.

Om met elkaar iets op te kunnen bouwen en vertrouwdheid te kunnen ervaren, blijft de groep gedurende het blok van 10x gesloten. Er is de mogelijkheid om één proefles te volgen ('t liefst op de 1e avond van elk blok), daarna kun je besluiten of je voor de rest van het blok aan gaat sluiten.

Vanuit welke Inspiratie en Intentie:

Eeuwenlang al komen mensen in welke cultuur dan ook bijeen om te zingen. Niet voor een zangerswedstrijd, maar puurweg om het leven te vieren. Zingen is een oeroud expressiemiddel om uiting te geven aan alles wat ons leven verrijkt.
Oeroud voelt het ook, omdat ik ervaar dat ik zingend herinnerd kan worden aan waar ik vandaan kom en waar ik onderdeel van ben. Zingend verbind ik me met mijn binnenste, mijn ziel, mijn spirit, die de verbinding legt naar het grotere geheel. Door mij volledig in te laten met de grote verscheidenheid aan liederen en gezangen uit allerlei windstreken ervaar ik dat we als mensen één zijn en dezelfde bron delen.
Ik kan in mijn eentje zingen en aan deze ervaring proeven, maar gezamenlijk in deze zin zingen maakt alles zo veel krachtiger!

Zingend voel ik dat ik meer ben dan mijn fysiek bestaan. Zingend kan ik worden opgetild uit mijn alledaagse leventje en word ik mij gewaar van een soort herinnering aan mijn afkomst en mijn thuis. Dat zich laten optillen heeft letterlijk iets zweverigs, maar brengt me gek genoeg uiteindelijk juist met beide benen op de grond. Ik vind het heerlijk om juist op deze manier aan de volheid van het leven te proeven. Een verrijking die mij vitaliteit geeft én rust, lichtheid, helderheid en liefde.

Als je hierin mee kan voelen of nieuwsgierig bent naar een dergelijke ervaring, dan is deze avond iets voor jou!

2 wekelijks op de maandagavond, 19.45u - 21.30u

Hier de data voor het nieuwe seizoen 2019/20:

Blok 1: 2/9, 16/9, 7/10, 28/10, 11/11, 25/11, 9/12, 6/1, 20/1, 3/2

Blok 2: 17/2, 2/3, 16/3, 30/3, 20/4, 11/5, 25/5, 8/6, 22/6, 6/7

Kosten: 'proefles' €15; 1 blok van 10 avonden: €140 (voor nieuwkomers: stap je later in, dan wordt een gedeelte hiervan in rekening gebracht)

Neem warme sokken of sloffen mee, de buitenschoenen moeten uit in de ruimte.

 

Tuinzaal in Concordia Creative Industries Building

Concordiastraat 68
3551 EM Utrecht

Met de auto: Gratis parkeren op eigen parkeerterrein.
Met de trein: 20 minuten lopen vanaf Utrecht CS of met de bus

 

Verticale tabs

Datum en tijd
maandag, 7 september, 2020 - 19:45
Locatie
Tuinzaal in Concordia Creative Industries Building
Concordiastraat 68
Utrecht 3551 EM
Nederland
Kosten
proefles €15; blok van 10 avonden €140
Graag aanmelden via de mail én het bedrag overmaken op rek.nr NL41 TRIO 0338 7628 76 tnv A.U. Hauser
Aanmelden
Het e-mailadres voor deze registratie.
Datum
CAPTCHA
Antispam controle

Reacties: 

* Mooie liederen, veel variatie, soms ook spannend: improviseren, een stukje alleen zingen - kan en durf ik dat wel? Andrea nodigt ons regelmatig op open wijze uit om even uit onze comfortzone te gaan, om net dat extra stapje te zetten. Daarbij houdt ze focus op de sfeer van de muziek. Een mede-zangeres zei laatst: 'Andrea is een vakvrouw, en daar houd ik van'. Daar sluit ik me graag bij aan. 
Marjan

* Het zingen maakt dat ik weer dichter bij mezelf kom. Erica

* Ik geniet van de zangworkshops. Het laat me vrij voelen en geeft me plezier en ik ontdek wat ik aan klanken in me heb. Anneke

* Allereerst gewoon lekker zingen dan steeds een stapje verder samen zingen, alleen zingen, samen zingen en dan helemaal alleen zingen; heerlijk, bevrijdend! Jolande

* Ruben heeft een mooi stukje geschreven over onze HeerlijkZingen. Hier dus een mooie impressie van een van de deelnemers: http://www.vakantieanders.nl/anders-zingen/